СУШКА – УСЛУГИ ДЛЯ НЕБОЛЬШИХ ПРОИЗВОДИТЕЛЕЙ

KUIVATAMISTEENUS -TEENUSED VÄIKETOOTJATELE

Kuivatamisteenus. Marjade, köögiviljade ja puuviljade kuivatamise vastu tuntakse järjest suuremat huvi, sest nõnda on võimalik ära kasutada puuviljade ja marjade ülejäägid ning arendada kõrge kvaliteediga tervislikke tooteid. Toidu kuivatamine on üks toidu säilitamise meetoditest, kus toit kuivatatakse ehk dehüdrateeritakse sealt vett eemaldades. Värske puuvili, marjad, köögivili ja seened sisaldavad 65-96% vett, kuivatatult on neis ainult 9-20% vett. Vee kõrvaldamine toiduainest pidurdab mik­roobide elutegevust ja aeglustab biokeemiliste protsesside kulgemist. Õigesti kuivatades jääb alles suur osa vitamiine ja mineraalained. 

kuivatatud astelpaju
Kuidas kuivatada astelpaju?

Kuivatamisteenus – miks toidutootjale toiduainete kuivatamisteenust vaja on?

Kuivatamisteenus pakub marju, köögi- ja puuvilju kasvatavatele aiandustalunikele, väiketoidutootjatele võimaluse teenida lisatulu, luues tooteid, mida turul pakutakse vähe või ei pakuta üldse. Tootmistugi pakub kiiret ja usaldusväärste toidu kuivatamisteenust millega toodete säilivus tagatakse veesisalduse vähendamisega toiduaines, mis takistab mikroorganismide kasvu ja biokeemilisi reaktsioone.  Toodetel on sõltuvalt niiskusesisaldusest pikk säilivus kuni 4 aastat.

Kasutame toidukuivatamisel soojusliku kuivatamise meetodit. Soojuslikul kuivatamise kulutatakse lisaenergiat puuviljades ja marjades sisalduva vee aurustamiseks. Selleks toimub kuivatamisel soojuse ülekanne ja levimine tooraines ning vee difusioon materjali pinnale, kus see aurustub.

Vajad ideid mida enda talus või toidutootmises kuivatada?

Kuivatamisteenus lubab kuivatada pea kõiki toiduaineid. Pressjääkide kasutamise poolest on populaarsemad mustikas, sõstrad, porgandid, õunad, astelpaju, maapirni ja aroonia pressjäägid. Kuivatamissaadusi kasutatakse tänapäeval toiduainete komponentidena, suupistetena ja toidulisandites. Kuivatamisel saadud ja peenestatud marjajahu on  kasutatud müslides ning  lisada jogurtile ja lihamarinaadile.

Mustikate kuivatamine
Mustikate kuivatamine

Kuidas väärindada astelpaju pressjääke?

Mahla tootmisest järgi jäänud pressjäägid saadate Tootmistugi OÜ-sse. Kuivatame need ära ja soovi korral saab kuivatatud astelpajust teha veel lisaks astelpaju krõpsudele ka  astelpaju jahu.

Kuivatamisteenus ja pakendamine. Pakendame tooted juba teie enda brändinguga pakendisse ja ongi uus toode valmis mida lisandväärtusega pakkuda saate oma klientidele ja edasimüüjatele

Kas ise koduse toidukuivatiga kuivatada oleks lihtsam?

Tootearenduse katsetamiseks on kodused toidukuivatid lihtsad proovida ja nendega toote prototüüpe katsetada. Edasimüügiks ja suuremate koguste kuivatamiseks peab olema kuivatusprotsess kiirem ja efektiivsem kui seda kodused kuivatusmeetodid võimaldavad. Kuivatamisprotsess on väga energiamahukas ja seetõttu on efektiivuse ja kvaliteedi tagamine võimalik vaid tööstuslikus kuivatusprotsessis. Tootmistoe kuivatamisteenus selletarbeks loodud ongi.

Köögiviljade kuivatamine
Kuidas kuivatada köögivilju?

Meie tootearendus ja tootmismeeskond on pikaajalise toiduainete kuivatamise kogemusega. Soovid kuivatamisteenusest rohkem teada ja hinnapakkumist? Võta meiega ühendust info@tootmistugi.ee ja väärindame sinu toodangut maksimaalselt!

Close
Сушка, измельчение и упаковка пищевых продуктов © Copyright 2021. Все права защищены Tootmistugi OÜ
Close