Сушка и измельчение пищевых продуктов и продуктов питания

Toidu kuivatamine kiirelt ja ka suurtes kogustes. Pakume toiduainete kuivatamise, jahvatamise ja pakendamise teenust toiduainetootjatele. Meil on olemas kiire ja võimas toiduainete kuivatamise masin. Toiduainete kuivatusmasinaga saab kuivatada puuvilju, juurvilju, marju ja ka toiduainetööstuses tekkivaid pressjääke. Jahvatamise teenusena saame pakkuda näiteks erinevatest marjadest, juurviljadest jahude jahvatamist. Eriti sobilik on meie teenust taludele, marjakasvatajatele, juurviljakasvatajatele, toidutootjatele. Väiketootjatele, kes soovivad oma toodetest maksimaalselt väärtust luua on meie kuivatusliin võimalus tootearenduseks.

Nägime, et marjade, juur- ja puuviljade pressimisjääke utiliseeritakse väga suurtes kogustes ning jõudsime järeldusele, et pressimisjääk kui väärtuslik toiduaine tuleks igal juhul kasutusele võtta. Selleks parim moodus ongi toiduainete kuivatamine.

Marju, puu- ja juurvilju pressides saame tavaliselt kätte vaid poole neis sisalduvast mahlast. Teine pool läheb parimal juhul loomatoiduks või biojäätmeteks. Mahlapressimisjäägid kui ka muud toidutöötlemise kõrvalsaadused on tegelikult toitaineterikas ja maitsev tooraine. Meie võimas kuivatusliin aitab seda maksimaalselt ära kasutada. Eriti oluline on see mahetoodangu tootmisel kus tooraine on väga väärtuslik ja selle maksimaalne ärakasutamine esmatähtis.

Toidu kuivatamine, mis see on?

Toidu kuivatamise, mida nimetatakse ka dehüdratsiooniks, seisneb vee eemaldamises toidust toitainete sisaldust kahjustamata. Puuviljad, marjad, juurviljad puhastatakse, viilutatakse ja asetatakse restidesse, mis asuvad kontrollitud temperatuuri ja niiskusega masinas, nii et vee eemaldamine toimub ohutult ja vastavalt kehtivatele standarditele.

Kuivatatud toidud on kerged, tervislikud ja toitvad. Neid on lihtne säilitada ja kasutada. Eelkõige on väga tervislikud kuivatatud puu- ja köögiviljad, sest neis on palju süsivesikuid, nad on kiudaineterikkad ja väikese rasvasisaldusega.

Kuivatamiseks sobivad maapirn, õun, mustikas, punapeet, apelsin, sidrun, aroonia, astelpaju, mustsõstar ja porgand. Neist omakorda saab läbi jahvatamise maitsvad, tervislikud toiduained. Proovi meie oma tooteid ja veendu selles ise.

Mida saab kuivatatud toiduainetega teha?

Toiduainetööstus liigub enam selle poole, et tooraine maksimaalselt ja väärtuslikult ära kasutada. Mahlapressjääkidest valmistatud jahu on väga hea näide sellest. Kuivatatud toiduainetest saab omakorda veel valmistada toidulisandeid ja üha enam populaarsust koguvaid tervislikke snäkke. Heaks näiteks on ka kuivatatud tshillipiprad, mis on maitseainetemaailmas ühed enam populaarsust koguvad tooted.

Close
Сушка, измельчение и упаковка пищевых продуктов © Copyright 2021. Все права защищены Tootmistugi OÜ
Close