Pakume toiduainete kuivatamise, jahvatamise ja pakendamise teenust toiduainetootjatele. Meil on olemas kiire ja võimas toiduainete kuivatamise masin, millega saab kuivatada puuvilju, juurvilju, marju või siis ka toiduainetööstuses tekkivaid pressjääke.
MIKS TOIDUAINEID KUIVATADA?
Kuivatamisel eemaldatakse viljadest suurem osa vett. Kui värske puuvili, marjad, köögivili ja seened sisaldavad 65-96% vett, siis kuivatatult on neis ainult 9-20% vett. Vee kõrvaldamine toiduainest (tavaliselt kuni 10–20% veesisalduseni) pidurdab mikroobide elutegevust ja aeglustab biokeemiliste protsesside kulgemist.Kuivatatud marjadest, puu- ja juurviljadest saab kerge vaevaga valmistada erinevaid roogasid.
Kuivatatud toidud on kerged, tervislikud ja toitvad. Neid on lihtne säilitada ja kasutada. Eelkõige on väga tervislikud kuivatatud puu- ja köögiviljad, sest neis on palju süsivesikuid, nad on kiudaineterikkad ja väikese rasvasisaldusega.
Kuivatamiseks sobivad maapirn, õun, mustikas, punapeet, apelsin, sidrun, aroonia, astelpaju, mustsõstar, porgand. Neist omakorda saab läbi jahvatamisel maitsvad, tervislikud toiduained. Proovi meie oma tooteid ja veendu selles ise.