7 reasons why topinambur is useful

Jeruusalemma artishokk, topinambur, maakeeli aga maapirn on suurepärane inuliini allikas


7 põhjust, miks maapirni söömine on kasulik

Heal lapsel mitu nime. Maapirni teatakse veel lisaks topinamburi nime all, mõned kutsuvad teda jeruusalemma artishokiks ja mõni teab maapirni kui suurepärast inuliini allikat. Igal juhul on kuivatatud maapirn mõnus krõmpsuv lisand müslile, püreesuppidele, pudrule, smuutile jne. Kasutamine: lisa 3-4 spl müslile, pudrule, smuutile.

  1. Maapirni mugulad, ehk topinamburi mugulad sisaldavad meie kehale olulisi mineraalaineid ja mikroelement. Olulisemad neist on magneesium, kroom ja kaalium

2. Maapirnis sisalduv inuliin vähendab magusaisu, aktiveerib ainevahetust ja aitab kaasa tasakaalus oleva söögiisu kujundamisele.

3. Sobib diabeetikutele – maapirn ei sisalda tärklist, selle asemel on süsivesikuliseks varuaineks inuliin, mistõttu sobib maapirn suurepäraselt maiustamiseks ka diabeetikutele.

4. Inuliin mida Maapirnis rohkelt sisaldub on soodne toiduallikas meie seedetraktis tegutsevatele kasulikele bakteritele. See aitab jällegi ainevahetusele kaasa ja meie keha tunneb ennast hästi.

5. Inuliin alandab kolesterooli taset, aitab organismist väljutada mürgiseid aineid ning parandab kaltsiumi ja magneesiumi imendumist tagades nii luude tugevuse.

6. Maapirni mõju veresoontele. Maapirn aitab parandada veresoonte seinte olukorda.

7. Maapirni värsket mahla kasutatakse mao ülihappesuse vähendamiseks, mao ja soolestiku talitluse normaliseerimiseks. Mahl on ka põletikuvastase toimega.

Kust meie maapirn tuleb?

Kas teadsid, et meie kuivatatud maapirn on toodetud mahepõllumajanduses tekkivast pressjäägist ja seetõttu on inuliini sisaldus tunduvalt väiksem kui külmkuivatatud maapirnijahus (14%/100g kohta vs 70%/100g kohta). Seega ei pea muretsema maapirnijahu üledoseerimise korral tekkiva ebamugavustunde pärast.

Pressjäägis on inuliini sisaldus tunduvalt väiksem, kui külmkuivatatud maapirnijahus (70%/100g kohta). Seetõttu pole tarvis muretseda, et tekib ebamugavustunne nö üledoseerimise korral.

Toiteväärtus 100 g kohta: energia 365 kcal/1548 kJ; rasvad 1,15 g, millest küllastunud rasvhapped 0,28 g; süsivesikud 81,2 g, millest suhkrud 30,24 g; valgud 7,31 g; sool 0,11 g

Close
Food drying, grinding and packaging © Copyright 2021. All rights reserved Tootmistugi OÜ
Close